Tudj meg többet rólunk!

Honlapunk - és ezzel az oktatói közösségünk - 2020-ban jött létre. A COVID-19 pandémia hatására egyik napról a másikra bevezetett digitális munkarend késztette arra iskolánk tanárait, hogy igazgatójuk utasításainak megfelelően áttérjenek a digitális világba, és ott próbálják a növendékeknél elérni, hogy a közismereti tárgyak mellett, még a művészeti oktatásban dolgozó pedagógusaink által tartott online órákon is részt vegyenek, illetve a kiosztott feladatokat elvégezzék.  

Mivel a művészeti nevelés nem kötelező, tanáraink tudták, ha elengedik növendékeik kezét, szeptembertől lehet, hogy állásuk sem lesz, ha a gyerekek szétszélednek. Így a tanárok számára egyértelmű volt, a szokásosnál nagyobb türelem, erőbedobás szükséges a talpon maradáshoz.

A Garabonciás Művészeti Iskola volt az első intézmény, amelyet 1997-ben alapítottam. Szakmai értelemben mindig zavart a központi tanterv merevsége, és a működéshez szükséges végzett szakemberek tudása, de leginkább a tudatlansága, a pedagógus pályára való alkalmatlansága.

Franchise rendszerben kezdtem működtetni 2006-tól a Yamaha Zeneiskolát, amely révén olyan oktatási modellt sajátítottunk el, amely unikum a zeneoktatásban.

2018-tól részben új névvel, de részben más tartalommal indult újtára a Yamaha Zeneiskola helyett a Smart Academy, amellyel a zenei nevelés mellett a nyelv, és egyéb kreatív oktatási programokat kínálunk. (Cheeky Monkey, LEGO-Matek)

Alapító pedagógusaink tehát azok a tanárok, akik ezekben az intézményekben oktatnak. Mivel a Smart Academy-vel országos lefedettség elérése a cél, így bízom benne, hogy e honlapon keresztül leendő offline kollégákra is szert tehetek!


Miskolc, 2020.05.19

Mészáros Béla