FAQ

 A leggyakrabban ismételt kérdésekre itt találsz választ.

1. Oktatóként miben segít nekem az OkosTanár?

A OkosTanár kapcsolatot létesít oktató és diák között. A OkosTanár-ra oktatóként ingyenesen regisztrálhatsz, de mások számára csak tagdíj ellenében jelenik meg. Létrehozhatod bemutatkozó adatlapodat és hirdetheted magad a kiemeléssel. Lehetőséged van profilkép feltöltésére, bemutatkozó szöveg írására, és oktatott nyelvek, tantárgyak megadására. Miután regisztráltál a OkosTanár-ra és befizetted a tagdíjat, a profilja mindenki számára elérhetővé válik, és a diákok megkereshetnek. Folyamatosan reklámozzuk az oktatókat, így mindig új diákok megkeresésére számíthatsz!

2. Oktató vagyok, regisztrálni szeretnék.

A OkosTanár-ra történő regisztrációhoz csak egy érvényes e-mail címre van szükség. Amennyiben még nincs, hozz létre egy e-mail fiókot! Miután ez megtörtént, kattints a menüsoron az Oktatói regisztráció pontra.

Az újonnan betöltött űrlapon add meg a Teljes nevedet, az E-mail címedet és a jelszavadat (kétszer). Ellenőrizd le a megadott adatokat, majd - ha egyetértesz vele - fogadd el az Adatvédelmi és Felhasználási feltételeket (pipáld be a kis négyzetet). Az ÁSZF elfogadása után elérhetővé fog válni a Regisztráció gomb, kattints rá.

A sikeres regisztrációt követően a saját profilodon fogod találni magad (nincsen aktivációs e-mail). Ekkor fel fog szólítani a rendszer a tagdíj befizetésére. Minden oktató csak akkor jelenik meg a weboldalon a diákok számára, amikor aktív tagsággal rendelkezik, ezért erre kérjük figyelj oda. A tagdíj befizetését Bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni, így a feldolgozása automatikusan és néhány másodpercen belül megtörténik. Ajánlott feltölteni egy profilképet és az Oktatási adatok fülön beállítani az oktatott nyelveket és elérhetőséget. További adatokat is lehetőséged van megadni a profilodon, nézz körül. Miután végeztél a beállításokkal, kattints az Adatlap megtekintése fülre és látni fogod az adatlapodat a diákok szemszögéből, mivel a hirdetésed már elérhetővé is vált. A regisztráció menete ilyen gyors és egyszerű.

3. Tanulni szeretnék, hogyan találhatok magamnak megfelelő Oktatót?

Kattints a menüsoron az Oktatók pontra. Az újonnan betöltött oldalon látni fogod a regisztrált oktatókat. Arany színnel látod jelölve a kiemelt oktatókat, akik előfizettek a hirdetésük kiemelésére.

A kereséshez kattints az oktatók felett elhelyezett kereső dobozra! Ekkor a doboz lenyílik, és a kereső dobozban lehetőséged van szabad szavas keresésre. Ehhez kattints a Keresés mezőbe, ahova beírhatod a keresendő oktató nevét, azonosítóját vagy bemutatkozó szövegének egy darabját is akár.

 • A maximum óradíj mezőben adhatod meg azt az összeget, amit még hajlandó vagy fizetni az órákért.
 • A Nyelv és Tantárgy mezőben kiválaszthatod mit szeretnél tanulni.
 • A Fénykép mező bepipálásakor csak olyan oktatók kerülnek megjelenítésre, akik töltöttek fel profilképet.
 • Az Elérhetőség bepipálásakor csak azokat a tanárokat listázza az oldal, akik kitöltötték az elérhetőségi táblázatukat.
 • A Listázás lenyíló menüben ki tudod választani, hogy oldalanként hány oktató jelenjen meg.
 • A Sorrend lenyíló menüben pedig azt tudod megadni, hogy mi alapján rendezze sorba az oktatókat.
 • Miután beállítottad a keresőt, kattints a mezők alatt található Keresés gombra.
 • Amennyiben a megadott feltételeknek egy oktató sem felel meg, egy üzenet fogja felhívni a figyelmedet az üres találatokra.
 • A találatokkal rendelkező kereséskor meg fognak jelenni a feltételekkel rendelkező oktatók.
 • Az oktatók alatt lehetőséged van lapozni az oldalak között.

4. Oktató vagyok, hogyan szervezzem meg az óráimat azokkal, akik a OkosTanár-n találtak rám?

Minden oktató kötelezően rendelkezik egy érvényes e-mail címmel. A diákok az adatlapodon keresztül a kapcsolatfelvétel gombra kattintva üzenhetnek Neked. Ezekről az üzenetekről e-mail értesítést kapsz és a profilodra való bejelentkezéskor a Beszélgetéseim menüpont alatt mindegyiket nyomon követheted! Miután a leendő diák felvette Veled a kapcsolatot, egyeztessetek egy olyan időpontot amely mindkettőtöknek megfelelő és kezdődhet is az oktatás!

5. Oktató vagyok, hogyan fizetnek a diákjaim az óráimért?

Az órák költségének rendezésébe a OkosTanár nem szól bele, ez csak rád és a diákodra tartozik. Egyezzetek meg hogy milyen időközönként történjen a fizetés és milyen módon. Az online tanítás jellegéből kifolyólag gyakori a bankszámlára való átutalás, amely online elvégezhető a legtöbb banknál.

6. Oktató vagyok, milyen technikai segítséget kaphatoka az OkosTanár-tól?

Portálunk ebben a vonatkozásban áttételesen többféleképpen is a segítségedre lehet. Egyik lehetőség, hogy a hozzánk küldött üzeneteidre időben válaszolunk.  Másik lehetőség, hogy a Facebook oldalunkon feltett kérdésedre valaki használható választ ad. Harmadrészt nézz szét a Blog oldalunkon, mert oda nagyon sok, a digitális oktatással összefüggő cikket, írást felteszünk, és lehet, hogy válasz találsz a kérdésedre.  

7. Oktató vagyok és nem érkeznek meg a kapcsolatfelvételes üzenetek hozzám, mit tegyek?

Első lépésben ellenőrizd le, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címedet a profilodon. Ezt követően küldj magadnak egy teszt kapcsolatfelvételt majd nyisd meg a postafiókodat. Amennyiben néhány percen belül nem érkezik meg a levél, nézd meg a spam könyvtáradat is. Abban az esetben, ha egyáltalán nem találod az üzenetet hosszú percek után sem, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!

8. Mennyibe kerül a rendszer használata, mik a feltételek?

Az OkosTanár tagdíjas rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy csak azon okatók jelennek meg az OkosTanár oldalon a diákok számára, akik befizették a tagdíjat. A profilra történő bejelentkezés, adatmódosítás és szerkesztés minden regisztrált oktató számára elérhető marad, viszont csak a befizetett tagdíjjal rendelkező oktatók jelennek meg!

 • Egy havi tagdíj: 3000 Forint/tárgy
 • Három havi tagdíj: 8000 Forint/tárgy
 • Féléves tagdíj: 16000 Forint/tárgy
 • Egyéves tagdíj: 33000 Forint/tárgy

A tagdíj befizetését bankkártyás online fizetéssel vagy banki átutalással lehet rendezni bejelentkezés követően a Tagdíj és Státusz oldalon.

9. Hogyan tudom a tagdíjat befizetni?

A tagdíjat bankkártyás online fizetéssel és banki átutalással lehet befizetni. A bankkártyás fizetés jelenleg Barion segítségével lehetséges, így aki fiókkal rendelkezik, egyenlegéből is fizethet. A banki átutalásos fizetésnél a OkosTanár bankszámlájára utalhatsz pénzt egyenesen - ennek feldolgozása több napot is igénybe vehet! Az átutalásos fizetéshez minden adatot pontosan megadunk bejelentkezést követően a Tagdíj és Státusz oldalon.